Derfor bør du skifte til vinterdæk

I denne artikel vil jeg komme nærmere ind på hvorfor du bør tage til et mekaniker værksted og få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk ved hjælp af et dækapparat hurtigst muligt.

 

Hvad er vinterdæk egentlig? Det er der mange unge billister der spørger sig selv om, og da de ikke rigtig kender forskellen, så nænner de ikke at spenderer penge på at skifte deres sommerdæk ud med vinterdæk. Dette er dog en fatal fejl, da prisen for at få skiftet dæk hos en mekaniker med et dækapparat, er utrolig lav, og derfor hundrede procent prisen værd. Et moderne vinterdæk er af en lameltype. Et vinterdæk er fremstillet af en gummiblanding, som er lavet konkret til at bevarer smidigheden ved meget lave temperature med et slidbanemønster som er opbygget af gummiblokke indelt i fine lameller. Engang valgte man tynde vinterdæk, da man troede at de var bedre til at skære igennem sneen og frosten, dog er dette ikke gældende i nyere tid, for man har fundet ud af at brede vinterdæk er bedre og fungerer mere optimalt i glat føre.

 

Priserne på et dækskifte hos en mekaniker uden en et dækapparat er dyrer end hos en mekaniker med dækapparat som dette, og årsagen hertil er simpelthen at et værksted med et dækapparat kan skifte flere dæk i timen end et værksted uden kan.

 

En af hovedårsagerne til at du bare skal få skiftet dit sommerdæk til et vinterdæk er også at du med sommerdæk på vinterveje har en enorm stor risiko for at komme ud for en ulykke. Først og fremmest vil du ikke kunne bremse ordenligt, og hvis der ikke er salt på vejene, så vil du glide rundt, som bambi på glatis.

 

Jeg håber at denne artikel har fået dig til at overveje en ekstra gang om du ikke lige bør få skiftet dine dæk, og husk nu at vælg et værksted med et dækapparat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *