Er parterapi, det samme som coaching?


Generelt er det blevet valgt at kalde Coaching for Essentiel Coaching, det skyldes at Coaching begrebet har været udsat for en hård vask og strygning. Med det menes at alle i dag, er tæt på at kunne kalde sig Coach, og leder skal ikke længere lede deres medarbejder, men coache dem. Det er nu meget fint, men generelt vil det nu kaldes for en omgangsreform, da det i værste fald, kan betyde et 6 dages kursus som coach, som vel næppe skaber større forandring. Måske tonen får en pænere lyd, på sammen måde som positive holdninger.

Måske en lidt barsk holdning, men prøv at være parterapeut hjemme i dit forhold, det virker ikke og magtbalancen flytter sig ikke og hvem kan se sig selv i de spil man selv indgår i. Lederne har vel deres egne mål for de ansatte, som ikke altid er de samme som de ansattes? Alle har vi vel dagsordener og forventninger i de sammenhæng vi er i og neden under den pæne form, ligger konflikterne og de er langt fra altid synlige.

Så når vi taler om Essentiel Coaching så er det fordi det kræver erfaring, viden og ekspertise inden for det psykologiske, det filosofiske, mennesket som helhed, samt en hel del praktisk erfaring. Med praktisk erfaring mener vi “been there, done that” og praktisk erfaring i at arbejde med mennesker og udvikling.

Således at på Center for Essentiel Terapi & Udvikling har et livs og menneskesyn som hviler på eksistentialisme som danner en fælles virkelighed. Derudover en metode sammensat mellem Rådgivning og Coaching samt proces og mål styret som retningsgivende for ønskerne og forandringerne.

Hvis vi ikke har et menneskesyn der hviler på noget grundlæggende med i processerne, kan det hurtigt blive som krusninger i vandoverfladen. Disse krusninger er tit mentalt styret og ligger som noget vi bør gøre og huske at gøre. Det er disse mentale forandringer der virker lige så godt som en julefrokost, vi har det sjovt og er i samhørighed mens det står på og senere er vi tilbage i de gamle roller og mønstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *