Find det billigste forbrugslån på nettet

Det er altid surt at låne – især hvis du opdager, at du har lånt for dyrt. Pengene skal jo betales tilbage og har du lånt mange penge, kan du gå og ærgrer dig i mange år, hvis du har valgt et lån med alt for høje renter og udgifter. Men det findes der råd for, fortalte min nabo mig!

Forleden kom naboen her ved siden af redaktionen hjem med en trailer fra IKEA spændt efter bilen. Den var propfyldt med IKEAs let genkendelige kasser med nye møbler til stuen, kunne jeg se – og da konen ikke rigtig virkede til at kunne tage ordentlig fra, sprang jeg lige over stakittet og hjalp den stakkels mand med at slæbe ind. Så kunne jeg også få min nysgerrighed stillet.

Et godt forbrugslån er som at vinde i Lotto

Har I vundet i Lotto, spurgte jeg ham prustende, mens vi slæbte den ene del af en stor hjørnesofa ind fra traileren.

Det er næsten lige så godt, prustede han tilbage. Jeg giver en øl, når vi kommer ind med den her, så skal jeg fortælle dig, hvordan jeg har gjort, fortsatte han stønnende, mens vi kantede kæmpekassen ind gennem hoveddøren.

Da vi var kommet indenfor med skrumlet af en sofa, tog vi lige en pause ved køkkenbordet. Naboen trak et par kolde øl op og lænede sig ind over køkkenbordet, for at betro mig hemmeligheden.

Vi har lånt til hele molevitten, næsten hviskede han til mig. Jeg fandt sådan en god side på nettet – forbrugslaan.com hedder den, med 2 a’er i – og der kunne jeg så læse alt om, hvordan du finder det billigste lån.

Billige forbrugslån handler om ÅOP

Det handler bare om at tjekke alle de sites ud på nettet, der gerne vil låne dig penge. Dem er der rigtig mange af. Ud for hver lånemulighed hos de forskellige finansieringsselskaber, kan du finde noget, der hedder ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og er et tal, der angiver, hvor mange procent der løber på lånet hvert år i form af renter og gebyrer.

Du skal sådan set bare finde den låneudbyder, der har den laveste ÅOP på lånet. Så ved du, at du har fat i det billigste lån. Det er næsten ligesom at vinde i Lotto. Men husk nu lige at tjekke deres betingelser og vilkår, inden du optager lånet. Rykkegebyrer og den slags er jo ikke inkluderet i ÅOP, for det er jo kun noget, du kommer til at betale, hvis du – nå ja – ikke kan betale.

Få overblik over markedet for forbrugslån

På den første side læste jeg også om en anden side på nettet, der giver et rigtigt godt overblik over lånemulighederne. For de er meget forskellige, alt efter hvor stort et beløb du vil låne og hvilken lånetype, du vælger.

lån-straks.com kan du bare gå ind på forsiden. Der har de et overblik over lånetyperne og under hver lånetype finder du så nogle typiske beløb – og der var lige de 25.000, som vi skulle bruge til de her møbler.

Så dem klikkede jeg på og så fik jeg en liste over de låneudbydere, der kunne låne mig pengene til den laveste ÅOP.

Tilbage til redaktionen

Så på den måde endte jeres udsendte med at blive meget klogere på lån. Nu venter jeg bare på, at min kiropraktor får tid til at behandle min ryg, efter jeg har slæbt rundt på naboens forbandede sofa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *