Hvad er isolering? Og hvorfor er det så vigtigt?

Isolering er en betegnelse, der dækker over det at reducere flow af f.eks. varme eller elektricitet. Dertil dækker det også over selve det isolerende materiale, der bruges i processen. God isolering er med til at nedsætte evnen til at lede varme eller elektricitet. Isolering bruges ofte i de rum, hvor det er ønskeligt, at to tilgrænsende rum eller materialer skal opretholde forskellige temperaturer. Med andre ord, så vil man tage mere tøj på, når man træder ud af døren i december måned i forhold til i juli måned – det gøres fordi tøjet er med til at isolere mod den lavere lufttemperatur, der gør, at man kan opretholde kroppens normaltemperatur på 37 grader – det er præcis samme effekt isolering af en bygning har, da det nedsætter evnen til at varmen slipper ud.

 

Der findes flere forskellige grader af isolering, som afhænger af, hvilket materiale, der anvendes. Dertil har materialetykkelsen og temperaturforskellen på hver side af isoleringen naturligvis også noget at skulle have sagt i denne sammenhæng. Der stilles rigtig mange krav til isolering til huse, men det er ikke blot krav om lav varmeledning, men i lige så høj grad også krav om modstanddygtighed over for brand, fugt og insekter, mens det helst heller ikke bør indeholder nogle former for giftige stoffer som rottegift eller bromerede flammehæmmere. Der ligges også stor vægt på, at den respektive isolering er nem at installere og har en lang holdbarhed. Det er ofte mineraluld, der bliver brugt til isolering i huse, da det opfylder kravene rigtig godt, men i modsætning til øvrige tyndere former for isolering som vakuumisoleringsplader og refleksiv isolering, så er mineraluld ikke helt så tyndt.

 

Ydermere, så er der også mulighed for at gøre brug af refleksiv isolering, som fungerer bedst i forbindelse med varmestråling. Desuden er også rigtig mange nyere isolationer, der vælger at gøre brug af papirisolering – særligt hvis det er i forbindelse med hulmursisolationer, hvor det ganske enkelt blæses ind mellem yder- og indermuren, hvor det lægger sig som et isolerende materiale. Der bliver dog tilsat en række kemiske midler til papiret, for at mindske dets brændbarhed. Det inkluderer blandt andet kemiske midler såsom borax, borsyre og aluminiumhydroxid, der både nedsætter brændbarheden og sørger for, at der ikke opstår en grobund for mikroorganismer og svampe.

 

Hvorfor er hulmursisolering det nyeste?

Der er ingen tvivl om, at hulmursisolering er det nyeste og mest foretrukne metode i forbindelse med isolering af nyere bygninger og boliger. Årsagen til, at så mange vælger at få lavet en hulmursisolering, når du skal have lavet isolering af en nyopført bolig eller efterisoleret en tilbygning eller renovering, er fordi det er meget nemmere at have med at gøre end øvrige former for isolering.

 

Man fylder ganske enkelt bare hulmuren med isolering, hvilket enten kan gøres ved at løsne en række mursten eller bare bore et hul i fugen, og så indblæse granuleret isolering. I og med, at det er meget nemmere for vedkommende, der skal udføre denne isolering, så bliver de samlede omkostninger, der er forbundet med isoleringen også meget nemmere, da det begrænser sig til materialepris og udførelse. Det betyder også, at du typisk vil have indhentet din investering i løbet af ganske få år!

 

Find mange flere informationer om isolering her http://onlineisolering.dk/

Se bygningsreglementet fra 2010 her http://www.isover.dk/r%C3%A5dgivning/lovgivning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *