Hvordan finder du den rigtige kaffemaskine?

Er du på udkig efter en ny kaffemaskine eller måske din første kaffemaskine?

Danmark er et land med store traditioner for kaffebrygning, dog drikker vi ikke lige så meget kaffe som vi gjorde for bare et par siden. Det er der flere årsager til, f.eks er folk blevet mere bevidste om at kaffe i store mængder ikke er sundt og der er kommet flere alternativer til kaffe bl.a energidrikke. Der er også flere der har byttet deres morgenkaffe ud med et glas friskpresset juice i stedet for. Selvom antallet af kaffedrikkere har været faldende i de senere år, så er det stadig et rigtigt stort marked herhjemme.

Hvilken type foretrækker du?

Når du skal købe ny kaffemaskine, er der nogle ting du skal gøre op med dig selv først. Skal det være en almindelig maskine med kaffefilter, en kapsel kaffemaskine eller skal det være en espressomaskine. Alle de tre nævnte varianter kan alle lave almindelig kaffe. To af dem kan lave mere end bare almindelig kaffe, så hvis du er ude efter en almindelig kaffemaskine, kan du roligt springe de næste to afsnit over.

En kapsel kaffemaskine er utrolig nem at betjene. Du skal simpelthen bare lægge en kapsel i maskinen og ud kommer kaffen. Kapslerne kan fås i mange forskellige smagsvarianter, f.eks caffè latte, caffè macchiato eller ganske almindelig varm kakao. Du får en nem og simpel betjening med mange muligheder med en kapsel kaffemaskine, til gengæld så er styk prisen pr. kop du brygger væsentlig højere end ved almindelig filterkaffe.

En espressomaskine kan fås både som semiautomatisk eller fuldautomatisk. En semiautomatisk giver flere brygge muligheder end en fuldautomatisk. En fuldautomatisk er i stedet for meget let at betjene, og laver nærmest det hele selv. Går du meget op i kaffebrygning og er du en hjemme barista, så vil en semiautomatisk være det rette valg. Vil du have det nemt og hurtigt, så er det den fuldautomatiske maskine du skal kigge på. Fælles for begge maskiner er at, de kan brygge kaffe i mange forskellige varianter, på næsten ingen tid.

Køb den rigtige kaffemaskine i første forsøg

Når du har besluttet dig for hvilken maskinetype du vil have, så er næste skridt at gøre op med dig selv hvor meget du vil ofre på den. Når du er kommet frem til din beslutning, så er det endelig tid til at finde den rigtige kaffemaskine til dig. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt. Alle maskiner bliver nærmest præsenteret som de er de bedste, og hvordan finder man så ud af hvilken der er rent faktisk er den bedste til prisen. En god måde at gøre det på er ved at finde en test af kaffemaskiner. Du kan finde en del forskellige tests på nettet som f.eks denne her http://madmaskiner.dk/kaffemaskine-test/

Brug noget tid på at finde nogle forskellige tests, da de vil give dig et godt indtryk om hvad andre synes om de forskellige modeller, og hvad du kan forvente ved hver enkel maskine. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *