Mærkelig rummand med Samsung Galaxy S7 for øjnene

Fremtiden er kommet til Slangerup. I hvert fald her i huset. Forleden havde ungerne besøg af en kammerart, der åbenbart havde et stykke af fremtiden med sig. Det blev til en spændende oplevelse, hvor jeg for et kort øjeblik helt tabte jordforbindelsen.

Teknologien tager ustandseligt nye skridt. Nogle gange er det stormskridt og andre gange sker det i små bitte step. Den sidste slags skridt kan man roligt sige, at virtual reality har taget i snart mange år. Allerede for 20-25 år siden kunne man prøve en virtual reality-hjelm i en af Tivolis spillehaller. Den var stor og klodset og kunne give epileptiske anfald, hvis du ikke kunne tåle de gamle katoderørsskærmes flimren.

Grafikken var heller ikke vildt imponerende. Det var kort sagt meget Tron-agtigt – altså som i den første Tron-film tilbage fra starten af 1990’erne. Dengang var det computergrafik, når det var bedst. I dag ligner det en dårlig spøg.

Samsung Galaxy S7 med Gear VR-hjelm

Men nu dukker virtual reality-hjelmene så op igen. Denne gang ligner de et par dykkerbriller eller de der gammeldags beskyttelsesbriller med gummikant, som folk der skærer med vinkelsliber brugte i gamle dage.

Denne gang er de flimrende skærme så erstattet af – ta dahhh – mobiltelefonen. Ja, det er da utroligt, hvad man kan bruge den til. Nu mangler vi bare, at den kan lave kaffe og bruges til at barbere sig med, så kan den virkelig bruges til alt.

Jeg fik selv lov til at prøve sådan en smart sag forleden, da knægten havde en skolekammerat med hjem. Hans far er noget tester på et eller andet gadget-site og havde fået kastet en ny Samsung Galaxy S7 med VR-hjelm efter sig. Det er en helt ny model og hjelm og telefon sælger i en smart sampak, der tit kan købes billigere sammen end prisen på den forrige model af Samsung Galaxy.

Nu havde hans sønnike så lånt vidunderet med over til os og jeg må indrømme at jeg fik lidt af et chok, da jeg kom uanende ind i stuen og så sådan en mærkelig rummand midt i vores stue end en Samsung Galaxy S7 siddende et par centimeter foran øjnene i et par dykkerbriller.

Jeg så Darth Vader i øjnene før jeg døde

Da jeg havde stået lidt og set knægten åle sig rundt mig på gulvet og foretage nogle pludselige drej med hovedet, der fik mig til at frygte for, at han var ved at få et anfald, fik jeg selv lov til at prøve vidunderet.

Efter lidt tilvænning opdagede jeg, at jeg befandt mig i hangaren på den første Dødsstjerne og at Darth Vader var på vej over imod mig. Det næste jeg oplevede var, at han kom helt tæt på, så jeg kunne spejle mig i hans metaløjne. Wauw, jeg så sgu bedre ud i spillet, end jeg gør i virkeligheden.

Så tændte han sit lyssværd og så sluttede spillet i et rødt lysglimt. Det hele tog måske 20 sekunder, men jeg var hooked.

Så de næste par dage, hører I nok ikke så meget fra mig. Jeg har nemlig købt sådan en Samsung Galaxy S7 Edge og tilhørende VR-hjelm, samt et smart cover til Samsung Galaxy S7, som det er nemt at tage telefonen ud af, hver gang den skal over i VR-hjelmen.

Og nej det betyder ikke jeg har lagt træningsprojektet på hylden … men udskudt det på bestemt tid…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *