Muskelmænd i Slangerup

Har du også bemærket de mange muskelmænd, der løber rundt på gader og stræder i Slangerup? Hvor kommer de fra og hvad skyldes de store, svulmende muskler? Er der flyttet en dopinglæge til byen?

Ja, spørgsmålene er mange og for at undersøge sagen, stoppede deres fortrolige en af mændene, da han kom småløbende i græsrabatten uden for byskiltet.

På mit spørgsmål om hvor den dopinglæge de tydeligvis måtte besøge, var flyttet ind henne, brast den store mand sammen af grin.

”Er du tosset, mand?”, spyttede han ud mellem latterkramperne. ”Vi bruger ikke doping, der er bare tale om, at vi spiser en sund kost suppleret med et målrettet brug proteinpulver”, hvorefter han løb videre, mens han stadig grinede lidt i skægget.

Hvordan kan proteinpulver give muskler?

Der stod jeg så og kiggede efter ham, mens jeg stadig manglede svar på mine to andre spørgsmål. Ærgerlig over det fejlslående interview, spadserede jeg tilbage på redaktionen og googlede proteinpulver.

Det viser sig, at proteinpulver er et meget brugt kosttilskud, der anvendes både af styrketrænere og bodybuildere, samt anorektikere og småtspisende, der har svært ved at æde sig gennem en normal, proteinholdig kost.

Det forholder sig åbenbart således, at kroppen opbygger muskelmasse, hvis den er i overskud af protein og du bruger dine muskler meget. Ved at bruge dem, belastes eller ligefrem ødelægges muskelfibrene nemlig og hvis der er protein nok til stede, genopbygger kroppen musklerne igen, så snart du er færdig med træningen og begynder at hvilke dig.

Derfor er det vigtigt, at kroppen har proteiner nok, når du begynder at hvile dig. Det får du nemmere ved at tage et glas vand eller mælk med proteinpulver i, end ved at skulle æde dig gennem et større måltid med masser af kød, lige efter du har trænet.

For det er kun, hvis der er proteiner nok til stede, at musklerne vokser. Så er der det fornødne proteinoverskud tilstede, øger kroppen for en sikkerheds skyld muskelmassen, så du har flere muskler at bruge af, næste gang du træner.

Nå ja, det er nok lidt forenklet forklaret, men jeg fandt det på en børneside om, hvordan kroppen fungerer. Jeg skulle jo for katten også kunne forstå det.

Men nu kender du i hvert fald lidt af sandheden omkring de mange muskelmænd, der løber omkring her i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *