Revisorens ekstraydelser forsvinder

For år tilbage var det ganske normalt for danske revisorer at tjene mange penge på at stifte selskaber. Deres kunder skulle mellemtiden bruge et selskab og det kunne en revisor rask væk kræve 5.000 kroner for at stifte.

Siden da har konkurrence indhentet revisorerne, og det er i dag muligt at få stiftet et selskab online til blot omkring et tusinde kroner ved et advokatfirma.

Dette er blot et af flere eksempler på, hvordan nogle af revisorens ekstraydelser – nogle af de ydelser, der var mange penge værd – forsvinder. Det betyder, at revisoren er nødt til at tjene flere penge på sine kerneydelser som bogføring og revision.

At tjene flere penge på disse ting kan ikke lade sig gøre ved de samme kunder. Revision som ydelse er presset på prisen som følge af internettet og udbudstjenester. Derfor skal revisoren tage flere kunder ind på den samme tid, fortsat levere en god service og på denne måde tjene  nogle af de penge, revisoren tidligere er gået glip af med de ydelser, der er røget i svinget.

Det er ikke nemt at være revisor i dag – og som konkurrencesituationen ser ud lige nu bliver det fremover kun sværere og sværere, da flere nye revisorer vil komme til og internettet fortsat vil være med til at skabe synlighed i branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *